News Ticker

Birka – Event och Kryssningar

Våra kryssningar

Oavsett om du vill ha en 22-timmars minisemester med extra allt, uppleva nya spännande resmål på en lite längre kryssning eller inspireras och lära nytt på en temakryssning hittar du den hos oss på Birka Cruises. Vi kryssar året runt från Stockholm genom en av världens vackraste skärgårdar med vårt kryssningsfartyg M/S Birka.

Kryssningar med Birka

Skärgårdskryssning 22-Timmar

Den kompletta minisemestern!
Smit från vardagen och ladda batterierna på en 22-timmarskryssning genom Stockholms skärgård.

Kom till dukat bord, se en show eller ta en svängom på dansgolvet. Koppla av med sol, bad eller en spa och passa på att unna dig i taxfreebutiken.

Kort sagt – det här är bästa minisemestern på hemmaplan.

Boka


Warnemünde-SOL

LÅNGKRYSSNINGAR 2-4 DYGN

Njut av god mat, underhållning, spa och shopping under en av våra långkryssningar.

Närmast är vår Julkryssning, men snart släpper vi datumen för nästa sommars långkryssningar till resmål som Köpenhamn, Gotland, Bornholm, Tysklands riviera eller Höga kusten.

Anmäl ditt intresse redan nu! >>

Läs mer »


Temakryssningar

dance club legends

Soul train / Dance Club Legends 1/10

En retro-resa med 80-talets bästa klubbar och dansmusik i fokus!

Ombord får du möta den bästa 80-talsmusiken från klassika klubbar såsom: Garage, Café Opera, Huset, Evergreens, Daily News Café, AD på Hasselbacken och Alexandras. Varje klubb representeras av en av sina Resident DJ:s.

Pris från 600:-/person

Läs mer »Boka


skaldjur-hummer-is

Skaldjursfest 1/9-29/10

Ta med dina nära och kära på en lyxig skaldjurskryssning. Njut av räkor, havskräftor, hummer och ostron – allt det godaste som haven har att erbjuda. I vårt skaldjurspaket ingår del i Cabin Standard 2-bädd med busstransport till och från M/S Birka samt skaldjursbuffé med ett glas mousserande.

Skaldjurspaket (sön-tor) från 575:-/person
Skaldjurspaket (fre-lör) från 755:-/person

Läs mer »Boka


dansbandshelger

Dansbandshelger 14+15/10 och 16+17/12

Birka älskar dansband även på helgen. Missa inte våra dansbandshelger nu i höst! Utvalda fredagar och lördagar blir det non-stop dans till dubbla dansband i Club Maritim, allt för dig som älskar dans.
Fredag och lördag 14+15/10 och 16+17/12

Boka våra dansbandshelger redan nu! Platserna kommer gå åt snabbt. Välj vårt Dansbandspaket för 549:-/person eller boka och välj det du själv önskar. Välkomna ombord!

Läs mer »Boka


Romkryssning

Romkryssning 28/10

Från sjörövarfavorit till finrummet, så har rom seglat upp som favorit bland konnässörerna efter whisky. Följ med oss på en riktig livsnjutar-kryssning med massor av goda smaker och inspiration.

Läs mer »Boka


The Fantastic Four

Middag och Jubileumsshow – 15 år med The Fantastic Four

I november hittar du Stockholms bästa krogshow hos Birka! Njut av en 3-rättersmiddag och underhållning med den populära gruppen The Fantastic Four. Underhållning och musikglädje i världsklass. Bara på Birka.

Pris från 495:-/person

Läs mer »Boka


Våga nytt

Våga nytt efter 60

Söndag 6/11

Inspiration, hälsa och gemenskap.
Qi-gong, lite salsasteg och raw food. Har du velat testa men inte kommit dig för eller haft tid? Nu har du chansen. Ta med bästa väninnan, din partner eller träffa nya vänner på vår 22-timmarskryssning med inspiratören Madelein Månsson.

Pris från 1 275:-/person

Läs mer »Boka


Jul

Julkryssning 23-25/12

Fira Julen på M/S Birka under två dygn. Handla de sista klapparna i butikerna ombord eller ta en paus från firandet med sol, värme och pool på Terrassen.

Kvällarna fylls av underhållning för alla åldrar med uppe-sittarkväll, julshow och rimstuga för de som verkligen vill komma i stämning. Klockan 15 sänds Kalle Anka och självklart klär vi och dansar kring granen på kvällen.

Pris från 1995:-/person inkl halvpension.

Läs mer »Boka


Fira nyår ombord på Birka

Nyårskryssning 31/12 2016

Fira tolvslaget ombord medans vi njuter av Stockholms fyrverkerier. Sedan lättar vi ankar och styr vidare mot skärgården.

Njut av god mat, ta ett glas champagne och fira in det nya året. Ta vara på båtens möjligheter genom att boka in en revitaliserande spabehandling eller upplev lite värme mitt i vintern vid Terrassen.

Pris från 2 395:-/person inkl halvpension.

Läs mer »Boka


Tips!

Fira möhippan ombord >>
Samla hela möhippan på ett ställe. Allt ni behöver göra är att få bruden över landgången så löser vi resten!

Spela bridge ombord >>
Samla ihop ett gäng goda vänner och spela bridge tillsammans ombord!

Lyxkryssa från 1150:-/person >>
Unna dig det där lilla extra på din kryssning. Del i Seafront Lyx inkl lyxfrukost (värde 175:-) med ett glas bubbel, minibar och 3-rätters kryssningsmeny.

Mycket nöje ombord >>
Gillar du liveband, att dansa till Sveriges bästa dansband eller DJ:s med de senaste clubhitsen, glittriga shower, kända gästartister eller partytrubadurer? Se vår nöjeskalender, välj och vraka.

En stund för dig själv i vårt SPA >>
Unna dig klassisk massage, manikyr eller exotiska ansikts- och kroppsbehandlingar med aroma-oljor, choklad, mandarin eller mysk.

 

Långkryssningar – kryssa mellan upplevelserna

Sommarens långkryssningar till Höga Kusten, Köpenhamn, Gotland, Tysklands riviera och Bornholm är över för denna gången. Men det kommer en ny sommar med både ”gamla” favoriter och nyheter. Medan du väntar har vi ju vinterns långkryssning: Julkryssningen 23-25/12 >>

Långkryssning Höga kusten

Intresseanmälan långkryssning 2017

Nu jobbar vi för fullt med programmet för sommaren 2017. Är du nyfiken på nästa sommars kryssningar kan du anmäla ditt intresse redan nu!

Läs mer »


Minisemester med nya resmål varje dag
Föreställ dig nya resmål med strandhugg varje dag, god mat och dryck, underhållning, spa-upplevelser, ljusa sommarkvällar, shopping till taxfreepriser och allt det andra som skapar en komplett semesterupplevelse.
Vakna upp på ett nytt resmål och krydda upplevelsen med våra uppskattade utflykter. Upplev soliga stränder på Tysklands riviera. Ät ett smørrebrød eller två i Köpenhamn, promenera i sommarstaden Visby eller se vackra Höga Kusten från både sjö- och landsidan.

 

Aktuell Långkryssning

Jul

Julkryssning 23-25/12

Fira Julen på M/S Birka under två dygn. Handla de sista klapparna i butikerna ombord eller ta en paus från firandet med sol, värme och pool på Terrassen.

Kvällarna fylls av underhållning för alla åldrar med uppe-sittarkväll, julshow och rimstuga för de som verkligen vill komma i stämning. Klockan 15 sänds Kalle Anka och självklart klär vi och dansar kring granen på kvällen.

Pris från 1995:-/person inkl halvpension.

Läs mer »Boka


Långkryssningar sommaren 2016

Rostock-Warnemunde-stad

Tysklands Riviera

4 dygn, 4-8/8 och 15-19/8.
Sagoslott, sandstränder och raukfält på 4 dygn! Sommarens succé – Tysklands Riviera med Gotland och Bornholm – erbjuder 10 nya utflykter i år!

I Warnemünde finns den längsta sandstranden på den tyska Östersjökusten. Under resan lägger vi även till vid både Bornholm och Gotland.

Nästa års datum för Tysklands Riviera presenteras senare i höst!

Läs mer »


Kallis

Visby 22-24/7

Weekend 2 dygn, 22-24/7.
Weekend i solsäker sommarstad! Upplev sommarpulsen i Visby på vår tvådygnskryssning.

Strosa runt bland torg och butiker innanför ringmuren, ta en tur till Kneippbyn med familjen eller värm upp inför kvällen på Kallis.

Nästa års datum för Visby presenteras senare i höst!

Läs mer »


langkryssningar underbara Köpenhamn

Köpenhamn – med strandhugg på Gotland och Bornholm

4 dygn, 14-18/7.
Smørrebrød och soldränkta öar! Följ med på en dejlig minisemester i världsstaden Köpenhamn i sommar.

Som extra bonus lägger vi dessutom till vid både Gotland och Bornholm under kryssningen.

Nästa års datum för Köpenhamn presenteras senare i höst!

Läs mer »


Tema cykelresa

TEMA – Cykelresa. Köpenhamn, Bornholm och Gotland på två hjul

4 dygn, 14-18/7

Tillsammans med Sveriges bästa rundresearrangör TEMA har vi skapat en helt ny resform, nämligen kryssning med cykel! Utforska Köpenhamn, Gotland och Bornholm från cykelsadeln tillsammans med TEMAs kunniga reseledare.

Nästa års datum för TEMA – Cykelresa presenteras senare i höst!

Läs mer »


Höga kusten

Höga kusten – en gyllene skärgård

3 dygn, 5-8/6, 13-16/6 och 23-26/6.
Sommarens stora nyhet och världspremiär! Upptäck världsarvet Höga Kusten på ett helt nytt sätt. Tredygnskryssning med spännande utflykter i land.

Nästa års datum för höga kusten presenteras senare i höst!

Läs mer »


fyrkryssning

FYRVERNISSAGE I SKÄRGÅRDEN – 53 fyrar på 24 timmar

1 dygn, 19/6
Vår populära kryssning i fyrarnas tecken, nu med ännu fler fyrar! Farledsexperterna Anders Hedin och Göran P. Sjödin guidar dig genom hela kryssningen.

Nästa års datum för fyrnvernissage i skärgården presenteras senare i höst!

Läs mer »


gotländsk smakresa Birka Visby

Gotländsk smakresa

2 dygn, 23-25/5
Kulinarisk långkryssning med specialmenyer och gårdsbesök! Under två dygn njuter du av menyer som bygger på kvalitetsråvaror från utvalda, gotländska gårdar.

Nästa års datum för gotländsk smakresa presenteras senare i höst!

Läs mer »