News Ticker

Quorn med dillsås

Mumsig quorn med dillsås som dessutom går snabbt att tillaga. Quornbitarna sjuds i den krämiga dillsåsen innan du smakar av med salt. För lite mer syrlighet i rätten kan du med fördel tillsätta citronjuice. Servera sedan med potatis och morötter.

Gör så här

Vispa ihop kallt vatten, fond, crème fraiche och majsstärkelse i en kastrull. Låt såsen sjuda under omrörning ca 5 minuter.Starta timerSmaksätt med dill och lite nymalen svartpeppar.Lägg ner de frysta quornbitarna i såsen, rör om och sjud sakta under lock 4-5 minuter.Starta timerSmaka ev av med lite salt och lite citronjuice för den som vill ha rätten något syrligare.Bjud med potatis och morötter, som bekvämt kan kokas tillsammans i en kastrull. Lättkokta sockerärter eller liknande är gott till. Fullkornsris kan ersätta potatisen.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden/buljongtärningen samt quornbitarna.
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsvärdet är beräknat inkl potatis och morötter.                     2 portioner                                      4 portioner                                      6 portioner                                      8 portioner                                      10 portioner                                      12 portioner                 

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 1/2 msk grönsaksfond eller buljong (2 1/2 msk fond motsvarar 1 buljongtärning)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1/2 dl finhackad dill
  • nymalen svartpeppar
  • 1 – 1 1/2 påse quornbitar (à 300 g)
  • salt
  • ev lite färskpressad citronjuice
  • ev kokt potatis och morötter till servering