News Ticker

Vegogryta a’la quorn bitar

Mumsiga quorn bitar med morötter, purjolök som dessutom går snabbt att tillaga. Quornbitarna och sjuds i den krämiga såsen tillsammans med purjon och moröttrna innan du smakar av med kryddor. Servera sedan med ris, tomater och gurka..

Njut i fulla drag

Gör så här

Blanda creme fraiche med kryddor, chillisås, soya och grönskasfond och se till att du får bort smaken av creme frech. Skala och skölj morötterna och skär dom i tunna skivor. Dela purjolöken och se till att den är ren från jord. Strimla purjon. Sätt på stekpannan på hög värme och tillsätt flytande margarin. Stek under omrörning. Häll detta i grytan med creme fraiche blandningen. Stek sen quornbitar. Krydda med allround och grovmalen svartpeppar. Lägg i detta med grönsakerna och creme fraiche. Koka upp detta och låt det koka på svag värme tills riset är klart.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden/buljongtärningen samt quornbitarna.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 1 stor purjolök
  • 15 dl crème fraiche
  • 600 gram quorn bitar
  • Grovmalen svartpeppar
  • Hainz chillisås
  • salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Allroundkrydda
  • Soya
  • Sambal
  • Ris